Gespot: Smart BBQ van Julius Jaspers

2 aug, 2015

Author:

no comments

Smart BBQ - Julius JaspersJulius Jaspers kennen we natuurlijk allemaal van het programma Topchef, waarin hij samen met Robert Kranenborg de rol van opdrachtgever én jurylid vervult. Wellicht heb je ook al eens een bezoekje gebracht aan Julius Bar & Grill, het bbq- en grillrestaurant van Julius in Amsterdam, of aan zijn recent geopende Happyhappyjoyjoy waar spicy streetfood de hoofdmoot voert.

Dat Julius echter ook een begenadigd kookboekenschrijver is weet echter niet iedereen. Inmiddels zijn er maar liefst 8 boeken verschenen in zijn serie “Smart Cooking”, met als verzamelaar Smart Cooking Compleet bomvol smakelijke highlights.

Zijn meest recente meesterwerk Smart BBQ stamt inmiddels alweer uit 2013, maar is met het mooie weer van de afgelopen dagen weer een absolute aanrader om eens open te slaan. In Smart BBQ neemt Julius Jasper je mee in de wereld van de barbecue en geeft hij uitleg over de verschillende soorten barbecue’s, bijbehorende technieken en niet geheel onbelangrijk: alles over temperatuurbeheersing en kerntemperatuur.

Deze barbecue-bijbel staat daarnaast vol verrassende recepten voor zowel groenten, vis, vlees als gevogelte op de barbecue. Ook vind je in Smart BBQ vele smakelijke smakelijke marinades, glazuren, dressings en sauzen die gecombineerd kunnen worden met de recepten uit dit boek.

Door de gepassioneerde manier waarop de gerechten zowel beschreven als in beeld gebracht worden is het overduidelijk dat we hier met een echte liefhebber van het open vuur te maken hebben. Ben je net zoals Julius verslaafd aan de geur van houtskool, je Big Green Egg (of Weber natuurlijk) en de gezelligheid die hoort bij het barbecueën? Dan is Smart BBQ van Julius Jaspers (€27,50) zeer de moeite waard om jezelf cadeau te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Over ons

Op VoorKoks.nl verzamelen we alles voor in de keuken; van pannen, messen en snijplanken tot vijzels en kookboeken en -tijdschriften.
Daarnaast houden we de laatste ontwikkelingen op het gebied van koken en alles wat daarbij komt kijken voor je in de gaten en wijzen we je met alle liefde op leuke koopjes en bijzondere producten.

Recent geschreven

Gespot: Smart BBQ van Julius JaspersGespot: Smart BBQ van Julius Jaspers

Gespot: Smart BBQ van Julius Jaspers

Julius Jaspers kennen we natuurlijk allemaal van het programma Topchef, waarin hij samen met Robert ...